Na jídle záleží

9. dubna 2012 /
foto: archiv F
Snižování konzumace masa a masných výrobků může být nejefektivnějším nástrojem proti globálním změnám klimatu.

Celý text je přístupný pouze předplatitelům. Nepatříte-li mezi jednoho z nich, můžete to napravit a získat tak přístup nejen k tomuto článku, ale i k tisícům dalších, publikovaných v 7.G od roku 1991. Roční e-předplatné stojí od 200 Kč a zahrnuje i přístup k 7.G číslům ve formátech pdf, epub a mobi. Roční předplatné tištěné verze můžete získat od 360 Kč. Podrobnosti najdete na sedmagenerace.cz/predplatne. Děkujeme za podporu.

Jeden komentář: “Na jídle záleží

  1. Věra Dudmanová, Litomyšl napsal:

    Můj býček stejně tak i jeho matka plemene Jersey žere pouze trávu a seno, ani zrníčko obilí, takže jejich tuk a máslo obsahuje to, co má (vitamín A, D a k2, CLA, Wultzenové faktor). Konzumaci mého býka přece nejde házet do jednoho pytle s konzumaci masa průmyslově vyrobeného a do obchodů tranportovaného, spočítejme jeho ekologickou stopu ještě jendou a jinak. Existují zkrátka i jiné názory, ale nevím, zda byste jim dali prostor…http://grist.org/article/2009-08-07-debunking-meat-climate-change-myth/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: Publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.