Sedmá generace

Sedmá generace 3/2004

Než přijde řada na žáky

Ve škole můžeme strávit devět, ale třeba i devatenáct let. Toto prostředí bezesporu významně ovlivňuje utváření názoru na svět řady dětí i mladých lidí. Pokud nám leží na srdci vstřícnější postoj člověka k životnímu prostředí, jistě nepřekvapí, že se chceme blíže podívat právě na učitele a jejich ekologické vzdělávání.

31. března 2004 /

Cechy, občiny a spor o slovo socialismus

Kde má družstevnictví své kořeny? Co je to občina a jak fungovaly cechy? Co má společného kapitalismus se socialismem? Na tyto i jiné otázky se snaží odpovědět březnový díl seriálu Z ekonomického kapsáře Nadi Johanisové.

30. března 2004 /

Jak Milan Urban k energetické koncepci přišel

Začátkem března schválila vláda energetickou koncepci ministerstva průmyslu a obchodu s tím, že diskusi o případném zrušení tzv. ekologických limitů těžby odloží na později. Zdá se, že předložená koncepce neodrážela představu, jak má česká energetika do roku 2030 vypadat, jen Urbanova resortu, ale také uhelných společností.

29. března 2004 /

Dialog o Vagina monolozích

Petra Steinerová je iniciátorkou a organizátorkou benefičního večera V-Day Brno, čímž je zapojena ve spolupráci s lokálními organizacemi do aktivního boje proti násilí na ženách. Je členkou občanského sdružení Česká asociace dul a Hnutí za aktivní mateřství.

28. března 2004 /
Sedmá generace 3/2024 vychází v 2. polovině června.