Sedmá generace

Sedmá generace 5/2004

Před evropskými volbami

Jak funguje Evropský parlament, jaké má pravomoci a proč je důležité jít k červnovým volbám, vysvětluje politolog a spolupracovník Sedmé generace, Pavel Šaradín. „Důležité je, že strany se v EP nečlení do klubů podle národního principu, ale ideového zaměření. V Parlamentu jsou zastoupeny všechny významné evropské politické proudy (ale i ty krajně levicové a pravicové), které reprezentují desítky politických stran. Z tohoto hlediska pak není důležité, která politická strana u nás zvítězí, protože sama o sobě toho příliš neovlivní či neprosadí.“

28. května 2004 /

Černé zlato na Kavkaze

Ropovod napříč Kavkazem byl zpočátku symbolem naděje pro národy, které se po rozpadu Sovětského svazu propadly do chudoby a válečných konfliktů. S blížícím se termínem jeho spuštění však počáteční očekávání přerůstá v obavy.

27. května 2004 /

Lokální ekonomika v praxi

Fungující alternativa k ekonomické globalizaci není jen zbožným přáním několika nespokojených snílků. Její životaschopnost dokládá další díl seriálu Z ekonomického kapsáře Nadi Johanisové, díky kterému nahlédneme do Velké Británie, země, kde to kdysi všechno začalo.

26. května 2004 /

Lidé se bojí veřejně vyjadřovat své názory

Milan Štefanec je ekologický a lidsko-právní aktivista. Pracoval v Hnutí DUHA, ale po čase spolu s jinými odešel, aby založil vlastní organizaci NESEHNUTÍ. Získal cenu japonské The Sasakawa Peace Foundation za nejlepší český ekologický projekt roku 2002. Stopem procestoval Bosnu a Hercegovinu, Bělorusko, Ázerbájdžán i Inguššsko.

25. května 2004 / ,
Sedmá generace 2/2024 vychází v 2. polovině dubna.