Sedmá generace

Sedmá generace 6/2004

Učíme je chytat ryby

Jednou z možností, jak mohou obyvatelé bohatých států severní polokoule přispět k zlepšení poměrů v rozvojových zemích, jsou projekty adopce na dálku.

30. června 2004 /

Lokalizace ekonomiky: pohádka, nebo nutnost?

„Zatímco Barberova analýza je brilantní, připadá mi jeho návrh řešení podivně krotký. Je nekonzumní životní styl opravdu naší jedinou zbraní proti těžko uchopitelnému procesu, ať už jej nazýváme ekonomickou globalizací, McDonaldizací či třeba coca-colonialismem?” V devátém díle seriálu Z ekonomického kapsáře Nadi Johanisové se podíváme na zoubek ekonomické lokalizaci.

29. června 2004 /

Lesy v ohrožení

„Kácení posledních pralesů a degradace lesního prostředí neustává i přes všechny dosavadní snahy a dílčí úspěchy, a to nejen v tropech, ale i v mírném a boreálním pásmu. Lesy na mnoha místech Země přestávají plnit své základní funkce, na nichž je člověk životně závislý. Jakými cestami se ubírají současné snahy o jejich záchranu?”

28. června 2004 /

Návratu komunistů se nebojím

Poštovní doručovatelka, uklízečka, náměstkyně ministra, novinářka, mluvčí Charty 77, členka Hnutí revoluční mládeže. Petruška Šustrová prošla v životě řadou rolí. Jak na ně vzpomíná a jak je hodnotí s odstupem času?

27. června 2004 / ,
Sedmá generace 2/2024 vychází v 2. polovině dubna.