Jak jsem se stal vegetariánem

26. listopadu 2015 /
foto: medziknihami.sk

„Jsem vegetarián.“ „Jsi co?“ „Nejím maso.“ „Jak můžeš nejíst maso?“ „Prostě nejím.“ „Žádné maso. Steak?“ „Ne.“ „Kuře?“ „Ne.“ „A co klobásu?“ Takto popsal Jonathan Safran Foer úskalí vegetariána ve svém poloautobiografickém románu Naprosto osvětleno. Hrdina jeho druhého díla Příšerně nahlas a k nevíře blízko už je dokonce vegan. Ve své třetí knize Jíst maso se americký židovský spisovatel odklání od beletrie k esejisticko-publicistickému žánru a poté, co se ve svých novelách vypořádal s tématy holocaustu a 11. září, si bere na paškál výrobu masa.

Celý text je přístupný pouze předplatitelům. Nepatříte-li mezi jednoho z nich, můžete to napravit a získat tak přístup nejen k tomuto článku, ale i k tisícům dalších, publikovaných v 7.G od roku 1991. Roční e-předplatné stojí od 200 Kč a zahrnuje i přístup k 7.G číslům ve formátech pdf, epub a mobi. Roční předplatné tištěné verze můžete získat od 360 Kč. Podrobnosti najdete na sedmagenerace.cz/predplatne. Děkujeme za podporu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: Publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.