Miliardy domácích mikromazlíčků

8. prosince 2017 /
foto: Mikrobi, zdroj: publicdomainpictures.net.

V našem těle nejsme sami, máme nekonečné zástupy spolubydlících — mikrobiotu. Podobné ekosystémy najdeme v každé sklenici kysaného zelí, v kompostu nebo vlastně kdekoliv na naší planetě. Poslední dobou se tyto mikrobi dostávají do centra pozornosti, ať už v rámci vědeckého výzkumu, anebo v kuchyni, v níž se vracíme ke kvašené zelenině, kváskovému chlebu, živému cideru nebo domácím sýrům. Tam všude se totiž bez spolupracujícího mikrovesmíru neobejdeme.

Celý text je přístupný pouze předplatitelům a předplatitelkám. S předplatným získáte přístup nejen k tomuto článku, ale i k tisícům dalších, publikovaných v 7.G od roku 1991. Roční e-předplatné stojí od 210 Kč a zahrnuje i přístup k 7.G číslům ve formátech pdf, epub a mobi. Roční předplatné tištěné verze můžete získat od 360 Kč. Podrobnosti najdete na sedmagenerace.cz/predplatne. Děkujeme za podporu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: Publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.